Nostalji kokan hareketler bunlar Mike! Oyun Canavarı #5

Monster’ın katkılarıyla hazırladığımız Oyun Canavarı programımızın yeni kısmıyla karşınızdayız. Bu kısımda sizlere geçmişten şimdiye tesir eden bir oyunu göstereceğiz. Evet hakikat varsayım Counter Strike’tan bahsediyorum.

Bir jenerasyonun internet kafelerde, arkadaşlarıyla birlikte oynadığı o efsane oyundan. Yolun Half Life’ın bir modu olarak başlayıp, tüm dünyada fenomen haline gelen o imalden.

Elbette vakit içerisinde Counter Strike da çok değişti. Artık o CS 1.6’dan eser kalmadı diyebiliriz. Ancak tekrar de birtakım dinamikler bizleri eski günlere döndürmeye yetiyor. Artık lafı daha fazla uzatmadan sizleri Counter Strike Küresel Offensive tecrübemiz ile başbaşa bırakalım.

Nostalji kokan hareketler bunlar Mike! Oyun Canavarı #5

Tüm rakiplerine rağmen Counter Strike hala eski popülaritesinden hiç bir şey kaybetmiş değil. Elbette oyunda hile kullananların sayısı arttığı kadar şimdilerde eskisi kadar keyif vermiyor. Ancak hilecilerden arındırılmış bir oyunda, bilhassa de arkadaşlarınızla oynuyorsanız muazzam bir halde eğlenebilirsiniz.

Dip not olarak hatırlatalım. Şayet canınız CS 1.6 oynamak istiyorsa bu da hala mümkün. Çünkü internet üzerinde binlerce CS 1.6 server’ı bulunuyor. Elbette bu sunucularda hileci sayısının çok daha fazla olduğunu ve iştirakçilerin yalnızca adminler tarafından denetim edilebildiğini hatırlatmamız gerekiyor. Yani Steam’de olduğu üzere ek bir müdafaa tedbir ya da önlemi bu biçim sunucularda mevcut değil.

Başa dön tuşu