Şirket, 2022’nin ilk yarısında sahte ve güvenliği ihlal edilmiş hesaplara karşı 4,33 milyonun üzerinde “proaktif yaptırım” (yani, kullanıcı raporları olmadan işlem yapma) uyguladığını söylüyor. Bu, bir yıl önceki yılım aynı dönemine göre proaktif yaptırımlarda dokuz katlık bir artış anlamına geliyor.
Microsoft daha önce enerjisinin çoğunu “reaktif” yaptırıma (oyuncu raporlarına yanıtlar) harcıyor ve daha az işlem yapıyordu. Şirket, 2021’in ikinci yarısında 2,24 milyon reaktif yaptırım ve yalnızca 461.000 proaktif önlem yayınladı. Diğer ihlaller ise nispeten azdı. ”Yetişkinlere uygun” içerik, yalnızca 199.000 proaktif yaptırıma yol açarken, dolandırıcılık, taciz ve diğer suistimallerin her biri 100.000’den az yaptırıma uğradı.
Microsoft bot hesaplar için ciddi önlemler alıyor!
Microsoft’un kullanıcı tarafından yönlendirilen 33.08 milyon şikayetinin çoğunun toksik oyunculara yönelik olduğunu duymak herhalde sizi şaşırtmayacaktır. Kopya çekme ve diğer kötü davranış (%43) ve kötü niyetli iletişim (%46) raporları eşit sayıdaydı. Yaptırımların sadece %11’i rahatsız edici takma adlar ve ekran görüntüleri gibi kullanıcı yapımı içeriklere bağlıydı.
Ancak Microsoft’un bir hata yaptığını düşünüyorsanız itirazlarınızın kabul edileceğine pek de güvenmeyin. Dönem içinde 151.000’den fazla itiraz başvurusundan sadece %6’sı iadeyle sonuçlandı.
Xbox şeffaflık raporları artık her altı ayda bir yayınlanacak. Nintendo ve Sony içinse verdikleri çevrimiçi hizmetlerin bir raporlaması bulunmuyor.