Dead Space Remake için Oynanış Videosu Yayınlandı

Dead Space Remake için sekiz dakikalık yeni oynanış görüntüsü yayınlandı. Geçtiğimiz haftanın yeni fragmanının akabinde, nihayet oynanışı net bir biçimde görme fırsatımız oldu. Ayrıyeten yeni ayrıntılar da ortaya çıktı.

Yeniden imal Dead Space, 2021 yılının EA Play Live 2021 yayını sırasında duyurulmuştu. Bu vakte kadar gerçekleştirilen canlı yayınlar ile sanat ve ses dizaynlarına ait bilgiler verilmiş, son olarak da bir oynanış fragmanı yayınlanmıştı. Aşina olduğumuz karanlık, ürkütücü ve rahatsız edici yerlerin, yeni kuşağın gücü ile her açıdan bir üst düzeye çıktığını görebilmiştik.

Dead Space Remake için Oynanış Görüntüsü Ortaya Çıktı

Yakın bir vakit evvel ise Dead Space Youtube kanalı üzerinden sekiz dakikalık bir oynanış gösterimi de yapıldı. Çabucak aşağıdan izleyebileceğiniz gösterime ek olarak, US PlayStation Blog üzerinden yeni ayrıntılar ortaya çıkartıldı.

Verilen bilgilere nazaran, yine üretimde öykü manasında kimi değişikliklerin yanı sıra Isaac Clarke karakterinin tam olarak seslendirilecek olması ve Dead Space 2 ve 3 oyunundan serinin kozmosuna dair ince ayrıntılar bizleri bekleyecek. Mesela özgün oyunun ikinci kısmındaki meyyit kaptanın yaratığa dönüşmesini camın gerisinden görüyorduk. Bu sahneyi yine üretimde çok yakında görecekmişiz. Plasma Cutter silahımızı da bu esnada alacakmışız.

Oynanış kısmında ise, muhakkak kısımlarda karşılaşacağımız ve gemideki gücü tekrar yönlendireceğimiz yeni bir sigorta olacakmış. Bu sigorta, ışıkları kapatma ile oksijeni kapatma ortasında seçim yapmamızı sağlayacakmış.

Oynanıştaki bir başka dikkat çeken ayrıntı ise araştırmaya daha fazla tartı verilecek olması. İçeriğinde işimize yarayacak eşyaların olacağı kilitli odalar ile karşılaşacakmışız. Bu odaları açmak için de Resident Evil 2 oyunundakine misal olarak güvenlik geçiş iznimizi geliştirmemiz gerekecekmiş. Haliyle ileride eski yerlere geri dönüşler bizi bekleyecek.

Son olarak, silah geliştirme sisteminde de özgününe nazaran daha geniş bir yollar olacakmış. Etraftan bulacağımız geliştirme eşyalarını farklı silahlara takıp, fazladan yollar açabilecekmişiz. Ne var ki bu geliştirmelerin özel yeni yetenekler kazandıracağı bilinmiyor.

PC (Epic Games Store ve Steam), PlayStation 5 ve Xbox Series için geliştirilmekte olan Dead Space Remake, 27 Ocak 2023 tarihinde satışa sunulacak.

Başa dön tuşu