Game Pass Aile ve Arkadaşlar Planı Resmi Olarak Duyuruldu

İlk olarak Nisan ayı içerisinde Windows Central tarafından yayınlanan bir rapor ile ortaya çıkan Game Pass Aile ve Arkadaşlar Planı için geçtiğimiz haftalarda İrlanda ve Kolombiya’da testlere başlandığını öğrenmiştik. Bu haftanın başında sızan logonun da akabinde, Microsoft en nihayetinde planı resmileştirdi.

Game Pass Aile ve Arkadaşlar Planı Resmiyet Kazandı

Daha evvelce elde edilen bilgiler ile en fazla beş oyuncunun, tek bir abonelik ile tıpkı kütüphaneden faydalanabileceği öğrenmiştik. Bu bağlamda, İrlanda için ayda 21.99 euro ve Kolombiya için de 49.900 COP ödemek gerekecek. Bu, tüm olağan Xbox Game Pass Ultimate avantajlarını paylaşmak için kişi başına aylık 5 euro’dan daha az bir meblağ ödenerek üye olunabileceğini gösteriyor.

Microsoft tarafından sunulan bilgilerde, bu plan yalnızca aile üyeleri ile sonlu olmayıp arkadaşlar ortasında da paylaşılabilecek. Burada dikkat edilmesi gereken noktanın ise, paylaşılacak olan bireylerin tamamının tıpkı ülke hudutları içerisinde bulunması.

Sıkça Sorulan Sorular kısmında yer alan öbür bilgilere nazaran, plan şu an için yalnızca İrlanda Cumhuriyeti ve Kolombiya ülkelerinde faal olarak kullanılabiliyor. Lakin önümüzdeki aylarda yeni ülkelerin ve bölgelerin ekleneceği belirtilmiş olsa da, şimdi Avrupa, İngiltere yahut ABD için fiyatlandırma belirlenmiş değil.

Son olarak, Yeni plana geçmek, evvelki planınızda kalan mühletin de değişmesine neden olacak ve bu dönüşümü Microsoft, Arkadaşlar ve Aile planına şu halde gerçekleştiriyor:

  • 30 gün Xbox Game Pass Ultimate = 18 gün Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile
  • 30 gün Xbox Game Pass (Konsol) = 12 gün Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile
  • 30 gün PC Game Pass = 12 gün Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile
  • 30 gün Xbox Live Gold = 12 gün Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile
  • 30 gün EA Play = 6 gün Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile

Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile planı, öteki dört arkadaş yahut aile üyesi için tıpkı Xbox Game Pass Ultimate avantajlarını içerecek. Bu toplam beş kişiyi kapsayan bir abonelik ve ayrıyeten Xbox Cloud Gaming, Xbox Live ve hatta oyunların PC Game Pass sürümlerine erişim sağlayacak.

Başa dön tuşu