PlayStation VR2 Çıkış Dönemi Belli Oldu

Sony tarafından PlayStation toplumsal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşım ile PlayStation VR2 çıkış dönemi netlik kazandı. Görünüşe nazaran yeni jenerasyon sanal gerçeklik aygıtı için fazla beklemeyeceğiz. Ayrıntılar haberimizde.

Bu yılın başlarındaki CES 2022 sırasında duyurulmuş olan PlayStation VR2, sanal gerçekliğe meraklı oyuncuların ilgisini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ayın sonlarına gerçek US PlayStation Blog üzerinden yapılan bir paylaşım ile Gerisinden Bakma Açısı, oynarken kendinizi kayda alabilmek, oyun alanının özelleştirilebilmesi ve sanal gerçeklik ile sinema olmak üzere iki farklı modun ayrıntılandırıldığı kullanıcı tecrübesi tanıtımı yapılmıştı. Ayrıyeten göz takibi teknolojisi için Tobii ile birlikte çalışmaya başlandığını öğrenmiştik.

PlayStation VR2 Çıkış Devri Ne Vakit?

Yakın bir vakit evvel PlayStation Instagram ve Twitter hesapları üzerinden yapılan yeni paylaşım ile PlayStation VR2 aygıtının 2023 yılının başlarında satışa sunulacağı resmiyet kazandı. Öteki bir deyişle Ocak yahut Şubat aylarında, yeni kuşak sanal gerçeklik aygıtı ile tanışmış olacağız.

Daha evvelce yapılan açıklamalar ile en az yirmi büyük birinci ve üçüncü parti oyunun birinci günden oyuncuların beğenisine sunulacağı doğrulanmıştı. Bunların başında Horizon: Zero Dawn ve Forbidden West dünyasında geçecek olan Horizon Call of the Mountain var iken, Samurai Slaughter House, Low-Fi, Runner, Firmament ve Among Us başka isimler olacaklar.

Bunların yanı sıra Fast Travel Games (Apex Construct), First Contact Entertainment (Firewall: Zero Hour), nDreams (Ghostbusters VR) ve Coatsink Software (Gang Beasts) stüdyolarının da halihazırda oyun geliştirme basamağında oldukları duyurulmuştu.

Şimdilik net bir tarih olmasa da, önümüzdeki ay içerisinde Japon teknoloji devinin bir sunum hazırlığında olduğu argüman edildi. Bu sunum sırasında, bir ihtimal merak edilen bu sorunun da yanıtını alabiliriz. Gelişmeleri takipte olacağız.

Başa dön tuşu