Sony INZONE H9 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Sony kısa bir müddet evvel oyunculara yönelik kurgulanan INZONE serisini resmi olarak tanıtmış ve bu serinin birinci üyeleri ile karşımıza çıkmıştı. INZONE serisi şu anda iki adet oyuncu monitörüne (M3, M9) ve üç adet oyuncu kulaklığına (H3, H7, H9) mesken sahipliği yapıyor.

Bu içeriğimizde INZONE H9, INZONE H7 ve INZONE H3 modellerini mercek altına alarak ne tıp bir tecrübe vaat ettiklerine ne üzere farklara sahip olduklarına çok daha yakından göz atacağız.

INZONE H9 modelinin tüm detaylarına göz atmak ve satın almak için buradaki irtibata, INZONE H7 modeli için bu ilişkiye ve INZONE H3 modeli için bu irtibata tıklayabilirsiniz.

INZONE H9, INZONE H7 ve INZONE H3 İncelemesi

INZONE H3, H7 ve H9 ortak bir paydada toplanarak oyunculara yönelik en âlâ deneyimi sunmaya odaklanıyor fakat her bir model farklı fiyat noktalarında ve farklı segmentlerde konumlanıyor.

Tabii ki bu segment farkı ile birlikte oyuncuların elde ettiği özellikler, detaylar ve tecrübeler çeşitlenerek daha güçlü hale geliyor. Detaylara yanlışsız eğilmeden evvel her üç model ortasındaki temel farklılıkları şu formda özetlememiz mümkün olacaktır:

INZONE H9 İncelemesi

INZONE serisinin en üst seviye modeli olan INZONE H9, bir oyuncu kulaklığında en uygun tecrübesi arayan kullanıcılara hitap ediyor.

INZONE serisini öne çıkaran avantajlardan birisi, ses alanında tecrübeli bir marka olan Sony tarafından geliştirilmiş olmasıdır. INZONE H9, high-end segmentte konumlanan bir kulaklık olarak bu avantajı en bariz biçimde deneyimleyebildiğiniz model oluyor.

INZONE H9 Özellikleri Neler?

  • Sürücü: 40 mm Neodimium
  • Frekans Reaksiyonu: 5 Hz – 20 KHz (JEITA)
  • Ses Profili: A2DP, AVRCP, HFP, HSP
  • Ses Kodekleri: SBC, AAC
  • Gürültü Engelleme: Var
  • Ortam Sesi Modu: Var (100 Hz – 8 KHz)
  • Batarya Ömrü: 32 Saate Kadar
  • Bağlantı: 2.4 GHz Kablosuz / Bluetooth
  • Ağırlık: 330 Gram
  • Mikrofon: Var (Discord Sertifikalı)
  • Mikrofon Ses Alış Formu: Bi-directional

INZONE H9 oyun sırasında bulunduğunuz ortamdan kendinizi soyutlamanızı mümkün kılan ANC (Gürültü Engelleme) özelliği ile birlikte geliyor. Diğer bir aygıttan YouTube’a girip white noise (beyaz gürültü) açtığınızda ve INZONE H9’u gürültü engelleme moduna getirdiğinizde, ses ne kadar yüksek olursa olsun gürültüyü neredeyse büsbütün yok ettiğini görüyorsunuz.

Tabii ki gürültü engelleme teknolojisinden optimal randımanı alabilmek için pasif yalıtımın da itinayla tasarlanması gerekiyor. INZONE H9 baş yapınızı başarılı bir formda kavradığı için rastgele bir ses sızıntısı yapmıyor. Başarılı yalıtım sadece ANC teknolojisinin performansını güzelleştirmekle kalmıyor, birebir vakitte o sırada ANC kullanmasanız bile etraftaki seslerin tesiri minimum seviyeye indirgenmiş oluyor.

Bazı oyuncular tek şarjla daha uzun batarya ömrü elde edebilmek için bu modu kapalı hale getirmek isteyebilirler. Bu durumda dilerseniz INZONE HUB uygulamasını, dilerseniz de kulaklığın üzerinde bulunan mod değiştirme butonunu kullanabiliyorsunuz.

INZONE H9, sıradan bir kulaklık ile kıyaslandığında çok fazla butona sahip ve bu durum başlangıçta bir şeylerin yerini karıştırmanıza neden olabiliyor lakin bir defa alıştıktan sonra neredeyse tüm denetimleri direkt olarak kulaklık üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz.

  • Güç Butonu
  • Bluetooth İlişki Butonu: Bluetooth modunu açmak yahut kapatmak için kullanabilirsiniz. Bluetooth bağlı iken tek dokunma ses kesimini durdurmaya yahut oynatmaya, çift dokunma bir sonraki ses modülüne geçmeye, üç dokunma bir evvelki ses modülüne dönmeye yarıyor.
  • Game / Chat Butonu: Oyun ve Chat ortasındaki ses istikrarını değiştirebilmenizi sağlıyor. (Örneğin arkadaşınızın sesini yükseltip, oyunun sesini düşürebiliyorsunuz.)
  • NC / AMB Butonu: ANC (Aktif Gürültü Engelleme) ve Ortam Modu ortasında değişiklik yapabilmenizi mümkün kılıyor.
  • Ses Düzeyi Kaydıracı

INZONE H9 ile sunulan Ortam Modu da nitekim takdire şayan bir özellik zira bazen çevrinizde olup bitenden haberdar olmak istiyorsunuz: Örneğin dışarıdan bir yemek söylediğinizde kapının çalıp çalmadığını yahut öbür bir odadan ailenizin size seslenip seslenmediğini duymak isteyebilirsiniz.

Ortam Modu, aygıtın üzerinde yer alan mikrofondan faydalanarak dışarıdan gelen sesleri (yüksek sesle oyun oynasanız dahi) duyabilmenizi sağlıyor. Üstelik sesi o kadar başarılı bir halde iletiyor ki, mikrofondan gelen seslerden rahatsız olmuyorsunuz.

Tıpkı ANC üzere bu modu da isterseniz INZONE HUB uygulaması üzerinden, isterseniz de kulaklığın üzerindeki butondan açabiliyor yahut kapatabiliyorsunuz. Ayrıyeten INZONE HUB uygulaması kulaklığı kapatıp açtığınızda hangi ses modundan devam etmek istediğinizi de ayarlayabilmenizi mümkün kılıyor.

Örneğin kulaklığı kapatmadan evvel ANC modunu kullanıyorsanız kulaklığı açtığınızda bu modun otomatik olarak etkinleştirilmesini isteyebilir yahut kulaklığın her vakit standart ses modunda açılmasını sağlayabilirsiniz.

Bu seçenek kablosuz bir kulaklık kullandığınızı göz önüne aldığınızda, batarya ömrünü uzatmak ismine hoş bir fikir. Burada kendi şahsî gereksinimlerinize bağlı olarak seçim yapabilirsiniz.

INZONE H9, 360 Mekansal Ses teknolojisi ile birlikte geliyor ve bu teknoloji, oyun oynarken rakiplerinizin pozisyonunu daha yüksek bir doğruluk düzeyi ile belirleyebilmenize imkan sunuyor.

Kullanıcıya özel şahsileştirilmiş bir tecrübe sunmak, en yeterli performansı yakalamak istediğinizde epey kıymetli bir detaydır. 360 Mekansal Ses teknolojisi, akıllı telefonunuza indirdiğiniz bir taşınabilir uygulama aracılığı ile kulak yapınızı tahlil ediyor ve size özel şahsileştirilmiş işitme profilini yapılandırabiliyor.

360 Mekansal Ses teknolojisi bilhassa de FPS oyunlarında başarılı bir iş çıkarıyor diyebilirim. En ufak bir adım sesinin dâhi değerli olduğu anlarda bir şeyleri kaçırmadığınızdan emin oluyorsunuz.

Mekansal Ses Ölçümü, rakiplerinizin pozisyonunu belirlemek için dört temel ögeden faydalanıyor:

  • Ses Alanı: Önde, geride, solda ve sağda doğal boşluk hissi
  • Çevreleyen Ses: Önden geriye yahut soldan sağa doğal ses hareketi
  • Ses Pozisyonu: Ses arasının doğruluğu (rakibinizin kesin yerinin belirlenmesi)
  • İnce Sesi Ayırt Etme: Küçük ayak sesleri ve silahların yine yüklenmesi üzere ince seslerin tekrar üretilmesi

INZONE H9 hem PC hem de PS5 üzerinde kullanılabiliyor. 2.4 GHz USB Dongle, size PC ve PS5 ortasında geçiş yapabilmenizi sağlayan bir anahtar sunuyor ve o sırada hangi aygıtı kullanıyorsanız, kolay bir halde anahtarı ayarlayabiliyorsunuz.

Günümüzde birden fazla oyuncu bilgisayarında USB-C portu hakikaten de sonlu sayıda ve hatta birtakım bilgisayarlarda USB-C portu bulunmayabiliyor. Bu nedenle USB-A tercihinin çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Örneğin benim bilgisayarımda iki adet USB-C portu var fakat bunlardan birisi DisplayPort kablosu tarafından, başkası ise USB-C Hub tarafından kullanılıyor. Çabucak herkes bol sayıda USB-A portuna sahip olduğu için, bu işinizi çok daha kolay hale getirecektir.

INZONE H9, USB-A Dongle üzerinden kablosuz olarak temas kurabiliyor lakin burada dikkat çeken bir öteki detay ise eş vakitli Bluetooth irtibatı yeteneği.

Öyle ki INZONE H9 bilgisayarınıza bağlı iken aynı anda Bluetooth üzerinden akıllı telefonunuza yahut bir öbür aygıtınıza bağlanabiliyor. Bu sayede örneğin bilgisayarınızdan oyun oynamaya devam ederken (ve tüm sesleri alırken), tıpkı anda akıllı telefonunuzdan telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz. Bu özellik ile tam olarak ne üzere şeyler yapmak isteyeceğiniz ise tamamı ile sizin hayal gücünüze kalmış durumda.

Bluetooth teması hakikaten de yeterli bir performans gösteriyor fakat oyun oynamak için yüksek bir gecikmeye sahip olduğundan, USB Dongle ile devam etmek daha uygun bir tercih olacaktır. USB Dongle sadece 24 ms’lik ufak bir gecikme sunuyor ve neredeyse 30 metreye kadar kesintisiz ilişki sağlıyor.

INZONE H9, üzerinde yer alan Game / Chat butonu ile oyun ve sohbet ortasındaki ses istikrarını ayarlayabilmenize imkan sunuyor. Bu ayarı INZONE HUB programı üzerinden de yapabileceğinizi söylememe gerek yok sanırım.

Oyun sesi arkadaşınızın sesini baskılıyorsa Chat butonuna, tam aykırısı durumda ise Game butonuna basarak ses istikrarını kolaylıkla ayarlayabilirsiniz. Çoklukla bu ayarı düzeltmek için her kezinde Discord’a girmeniz gerekir lakin INZONE H9, bu gereksiz adımları ortadan kaldırıyor.

Discord’dan bahsetmişken, INZONE serisinin tüm üyelerinin DISCORD sertifikalı mikrofona sahip olduğunu hatırlatmak isterim. Sesiniz adeta podcast çeker üzere net bir formda karşı tarafa ulaşıyor. Dostlarımdan fikir almak ismine onları sesli bir halde aradığımda, herkes sesin harici bir mikrofondan mı yoksa kulaklıktan mı geldiğini merak etti.

Mikrofon rastgele bir sesli görüşme sırasında başarılı bir gürültü sürece performansı gösteriyor ve sesinizi dışarıdaki gürültüden ayırt edebiliyor. Örneğin açık bir pencerenin yakınında oyun oynasanız da etrafınızdakiler sizi net bir formda duyabiliyor.

Sürücü bir kulaklığın en kıymetli detaylarından birisi ve INZONE H9, 40 mm Neodimium şoför ile başarılı bir ses performansı sağlamayı başarıyor. Modelin ses profili birden fazla vakit kâfi bir performans sunuyor lakin farklı kullanım senaryoları için INZONE HUB uygulamasında yer alan ekolayzır ayarlarını düzenleyebilirsiniz.

INZONE HUB uygulaması, tüm ayarları üç farklı sayfada kategorilendiriyor. Ses Ayarları sayfasında ses profilini, ekolayzırı, uzamsal sesi, dinamik aralık denetimini, ses modlarını, ses seviyesini ve mikrofon ile ilgili detayları yönetebiliyorsunuz.

Cihaz Ayarları sayfası üzerinden otomatik güç kapama mühletini, otomatik led kapama ayarlarını, NC / AMB düğmesindeki ses modlarını, aygıt açıldığında hangi modun geçerli olacağını, aygıt açıldığında Bluetooth kontağının etkin olup olmayacağını, Bluetooth temasının kalitesini ve sistem yazılım bilgilerini görüyorsunuz.

Uygulama Senkronizasyon Ayarları ise muhakkak uygulamalara özel makul tanımlamalar yapabilmenizi mümkün kılıyor.

Burada biraz soluklanıp dizayndan da bahsetmek istiyorum zira INZONE H9, gereksiz ayrıntılara boğmayan ve gözü yormayan çağdaş bir dizayna sahip. O denli devasa boyutta yazılar, kocaman logolar ve rengarenk gereçler bulunmuyor. Hatta temel tasarım istikametleri PlayStation 5 ile çok benzerlik gösteriyor.

Genellikle kolay dizaynlardan hoşlanan (bunu minimalist manada söylüyorum) birisi olarak bu tasarımı beğendiğimi söyleyebilirim. Modelin materyal yapısı da sağlam ve inanç veren bir nitelikte. Örneğin INZONE H9 modeline özel olan deri kulak yastıkları hem daha ergonomik bir kullanım sunuyor hem de uzun kullanımda terlemeyi taban seviyeye indirgiyor.

Ayrıca kulaklık başarılı bir biçimde tasarlandığı için kullanım sırasında rastgele bir basınç hissi ve ağrı hissetmiyorsunuz. Böylelikle uzun saatler süren tecrübeler bir eziyet olmaktan çıkıyor.

INZONE H9’un kutu içeriğinden kulaklığın kendisine ek olarak 2.4 GHz USB Dongle, USB-C to USB-A kablo ve bir kadro evrak ve kılavuzlar çıkıyor. Kulaklığı kutudan çıkan kablo ile şarj edebilirsiniz.

Tam bir dolum yaptıktan sonra otuz iki saate kadar kullanım müddeti elde ediyorsunuz. Alışılmış ki ek bir Bluetooth kontağı yahut ANC özelliği bu mühletin biraz daha kısalmasına neden olabilir.

Burada, kutu içeriğinden çıkan stickerları da beğendiğimi söylemek isterim.

Ufak bir bilgilendirme sağlamak ismine INZONE H9 sırf PlayStation ve PC ile kullanılabiliyor. Bu nedenle onu Xbox ile kullanmanız (en azından bu yazının girildiği tarih itibarıyla) mümkün değil.

INZONE H9 ile ilgili tüm detayları daha ayrıntılı bir biçimde incelemek ve dilerseniz satın almak için buradaki temasa tıklayabilirsiniz.

INZONE H3 ve INZONE H7 İncelemesi

INZONE serisinin bütçe odaklı oyuncu kulaklığı olan INZONE H3, daha uygun bir fiyat bandında serinin çeşitli özelliklerden faydalanabilmenize imkan sunan bir model.

INZONE H3 Özellikleri Neler?

  • Sürücü: 40 mm Neodimium
  • Frekans Reaksiyonu: 10 Hz – 20 KHz (JEITA)
  • Ortam Sesi Modu: Var (100 Hz – 8 KHz)
  • Bağlantı: Kablolu
  • Kablo Uzunluğu: 1,2 Metre
  • Ağırlık: 299 Gram
  • Mikrofon: Var (Discord Sertifikalı)

INZONE H3 bütçe odaklı bir model olsa da hem ses performansı hem de mikrofon performansı manasında savlı bir rol oynamayı başarıyor. Tıpkı INZONE H9 üzere INZONE H3 de Discord sertifikalı bir mikrofona sahip.

Serideki tüm modeller üzere INZONE H3 de 360 Mekansal Ses teknolojisini kullanıcılara sunuyor. Bu sayede rakiplerinizin pozisyonunu daha yüksek bir doğrulukla saptayabiliyorsunuz.

INZONE H3 serideki öbür iki modelin tersine kablolu bir dizayna sahip. Bu, onu 2.4 GHz USB Dongle yahut Bluetooth teması ile kullanamayacağınız manasına geliyor. Öte taraftan kablolu yapının sağladığı daha yüksek verimlilik avantajı, mikrofon ve ses tecrübesi açısından güzel sonuçlar elde edebilmenizi mümkün kılıyor.

Modelin genel tasarım sınırları daha küçük ve daha hafif bir yapıya sahip. INZONE H9 deri kulaklık yastıkları ile gelirken, INZONE H3 ve INZONE H7 kumaş yastıklar ile geliyor.

Deri kulak yastıkları terleme ve konfor açısından ekstra bir avantaj sunuyor lakin INZONE H3’ün kumaş kulak yastıklarının makûs olmadığını söylemenin de gerekli olduğunu düşünüyorum.

Yastıklar kâfi dolgu sayesinde uzun vadeli tecrübelerde dâhi basınç hissi oluşturmuyor. Alışılmış ki bu alanda edinebileceğiniz en yeterli ergonomik tecrübe için INZONE H9 modeline yönelmeniz daha hakikat olacaktır.

INZONE H3’te ses düzeyini ayarlayabilmenizi sağlayan sırf tek bir denetim düzeneği var. Geriye kalan tüm ayarları tekrar INZONE Hub uygulaması üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz.

Kutudan kulaklığın kendisine ek olarak bir adet ses şoförü, kullanım kılavuzu, dokümanlar ve stickerlar çıkıyor. Kutu genel manada küçük boyutlara sahip. Böylelikle onu saklarken rastgele bir sorun ile karşılaşmıyorsunuz.

INZONE H3; PlayStation, PC ve Xbox ile uyumlu biçimde çalışabiliyor. Böylelikle tek bir kulaklıkla tüm aygıtlarınızı kullanabiliyorsunuz. INZONE H3 ile ilgili tüm detayları daha ayrıntılı bir formda incelemek ve dilerseniz satın almak için buradaki temasa tıklayabilirsiniz.

INZONE H7 Özellikleri Neler?

  • Sürücü: 40 mm Neodimium
  • Frekans Yansısı: 5 Hz – 20 KHz (JEITA)
  • Ses Profili: A2DP, AVRCP, HFP, HSP
  • Ses Kodekleri: SBC, AAC
  • Gürültü Engelleme: Yok
  • Ortam Sesi Modu: Var (100 Hz – 8 KHz)
  • Batarya Ömrü: 40 Saate Kadar
  • Bağlantı: 2.4 GHz Kablosuz / Bluetooth
  • Ağırlık: 325 Gram
  • Mikrofon: Var (Discord Sertifikalı)

INZONE H7, INZONE H3 ile INZONE H9 ortasındaki bir uzlaşmadan doğuyor. Bu modeli tercih ettiğinizde 2.4 GHz ve Bluetooth aracılığı ile kablosuz temas yeteneği elde ediyorsunuz.

INZONE H7 ile INZONE H9 büyük ölçüde benzeri bir dizayna sahip fakat her iki model ortasında birtakım değerli farklılıklar var.

INZONE H9 art planda yer alan gürültüyü yok eden ANC (Aktif Gürültü Engelleme) teknolojisine ve daha ergonomik bir tecrübe sunan deri kulak yastıklarına sahipken, INZONE H7 bu özellikleri barındırmıyor. Ayrıyeten INZONE H7’de NC / AMB butonu da yer almıyor. (çünkü ANC özelliği yok)

INZONE H7, serideki öbür tüm modellerde olduğu üzere Discord onaylı bir mikrofona ve 360 Mekansal Ses teknolojisine sahip. Mikrofon sesleri pak ve net bir biçimde iletebiliyor.

Modelin genel ses profili INZONE H9 ile epey benzeri bir performans gösteriyor olsa da, H7 biraz daha düşük bas ölçüsü sunuyor. Buna rağmen modelin bas doğrulukları pek istikrarlı. Dileyen kullanıcılar ses profilini INZONE HUB uygulaması aracılığı ile özelleştirebilirler.

INZONE H7’nin 2.4 GHz gecikme müddeti INZONE H9’dan biraz daha yüksek fakat hâlâ uygun bir oyun tecrübesi için inançlı aralıkta yer alıyor. Bluetooth teması ise oyun tecrübesinden fazla sesli görüşmelere odaklanıyor.

INZONE H7, tıpkı INZONE H3 üzere kumaş kulak yastıkları ile geliyor. Şayet kulaklığı uzun müddetler boyunca kullanıyorsanız, INZONE H9 sizin için kayda kıymet bir yükseltme olacaktır.

Kutudan kulaklığın kendisine ek olarak 2.4 GHz Dongle, kullanım kılavuzu, evraklar ve stickerlar çıkıyor. INZONE H7, tıpkı INZONE H9 üzere sadece PlayStation ve PC ile uyumlu. INZONE H7 ile ilgili tüm detayları daha ayrıntılı bir biçimde incelemek ve dilerseniz satın almak için buradaki ilişkiye tıklayabilirsiniz.

Hangi INZONE Modelini Tercih Etmelisiniz?

INZONE H9 bir oyuncu kulaklığında üst seviye performans arayan tüm kullanıcılara hitap ediyor. ANC (Aktif Gürültü Engelleme) teknolojisi sayesinde gürültülü bir ortamda yaşasanız dahi tüm bu ses kalabalığından izole olabiliyorsunuz. Deri kulak yastıkları bu kulaklığı hem daha ergonomik hem de daha şık hale getirmeyi başarıyor.

2.4 GHz ilişkisi çok düşük gecikme mühletleri sağlarken, tıpkı anda Bluetooth yolu ile akıllı telefonunuza bağlanabilmek sahiden de yaratıcı ve hayatı kolaylaştıran bir tahlil. Size özel kurgulanan 360 Mekansal Ses teknolojisi ise FPS oyunları için rekabet arttırıcı bir öge.

INZONE H7 kablosuz  tecrübe arayan kullanıcılar için daha uygun fiyatlı bir tahlil olarak öne çıkıyor ve INZONE serisinin genel avantajlarını bünyesinde barındırıyor.

Eğer ortadaki fiyat farkı sizin için o kadar da kıymetli değilse, uzun vadede daha güzel bir tecrübe için INZONE H9’u tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Şayet bu fiyat farkı sizin için kıymetli ise, INZONE H7 de beklentilerinizi fazlası ile karşılayacaktır.

INZONE H3, serinin bütçe odaklı modeli olarak öne çıkıyor ve konumlandığı segmentte rakiplerinden sıyrılmasını sağlayan 360 Mekansal Ses teknolojisi, Discord sertifikalı mikrofon, güçlü ses profili ve gibisi avantajlar ile birlikte geliyor. Ayrıyeten kablolu yapının getirdiği bariz bir avantaj olarak INZONE H3’ü XBOX ile de kullanabiliyorsunuz.

Başa dön tuşu