Bugüne Kadar Toplam Kaç PlayStation 5 Satıldı?

Kaç adet PlayStation 5 satıldığı açıklandı. Sony, Ekim-Aralık dönemini kapsayan çeyreğe ilişkin mali raporunu yayımladı. PlayStation 5 satışlarında ciddi yükselme görüldü.

12 Kasım 2020 tarihinde piyasaya sürülen ve yeni nesil donanıma yer veren PlayStation 5, koronavirüsle büyük bir engele çarpmıştı. Kısıtlamalar sonrası kapatılan üretim tesisleri ve çip kriziyle tetiklenen tedarik sıkıntısı, PlayStation 5 satışlarının istendiği seviyede gitmesini engellemişti. Çip krizinin etkileri nispeten hafiflemişken bugün Sony’den önemli bir açıklama geldi.

Sony, 2022’nin son çeyreği, kendi mali yılının ise üçüncü çeyreği olan Ekim – Aralık aylarında toplamda kaç adet PlayStation 5 sattığını açıkladı. Şirketin tarafından yapılan açıklamaya göre, son 3 ayda toplam 7,1 milyon adet PlayStation 5 satışı gerçekleşti. Bu sayı, geçtiğimiz çeyrekte 3,3 milyon idi.

Satılan Toplam PlayStation 5 sayısı 32,1 milyona ulaştı

playstation 5

Sony’nin sattığı toplam PlayStation 5 sayısı, son verilerle birlikte ciddi derecede artarak 32,1 milyon adede ulaştı.Sony yöneticisi Jim Ryan da hâlihazırda ocak başı düzenlenen CES 2023’te 30 milyonu aştıklarını belirtmişti. 

Yeni veriler, PlayStation 5’in efsane konsol SEGA Genesis’i geride bıraktığını gösterirken yakın zamanda Nintendo 64’ü de geçeceğini ortaya koyuyor. PlayStation 5’in bu çeyreği çok iyi geçirmesinin arkasındaki neden ise son aylarda tedarik sorunlarının azalmasıydı. 

Oyun satışları ve PS Plus abone sayısında da artış görüldü

Oyun satışlarına baktığımızda ise şirketin, 20,8 milyon birinci parti PS5 ve PS4 oyunu sattığını görüyoruz. Toplam oyun satışları ise 86,5 milyon olarak açıklandı. Geçtiğimiz çeyrekte bu miktarın 62,5 milyon olması da ciddi bir artış yaşandığını ortaya koydu.

PlayStation Plus abonelik hizmetinde de aynı şekilde önceki çeyreğe oranla artış vardı. Paylaşılan verilere göre Sony, 46,5 milyon PlayStation Plus abonesine sahip. Geçtiğimiz çeyrekte bu sayı 45,4 milyon adet idi. Bir önceki yılın aynı döneminde ise bu sayı 48 milyondu. 

Başa dön tuşu