Dead Island 2 Şubat Ayında Çıkış Yapabilir

Eğer Amazon tarafından yapılan listeleme doğruysa, Dead Island 2 ile Şubat ayında buluşabiliriz. Her ne kadar listeleme daha sonradan kaldırılmış olsa da, bildiğiniz üzere bir kez internete düştüğünde artık kalıcı oluyor. Şimdilik resmi olmayan yeni ayrıntılar haberimizde.

Dead Island 2 bizler için uzun vakittir merak konusu olma özelliğini taşıyor. 2014 yılındaki E3 fuarında duyurulmuş olan ikinci oyun, birçok sefer geliştirici değiştirmiş ve çeşitli telaffuzlar ve geliştirilme evresinden alınmış oynanış görüntüsü ile karşımıza çıkmıştı. Son olarak Tom Henderson tarafından bu yılın sonundaki The Game Awards gösterisinde tekrar duyurulacağı söylenmiş olan Dead Island 2 için heyecan verici yeni bir gelişme daha yaşandı.

Dead Island 2 Bir Defa Daha Sızdırıldı!

Yeni Tales from the Borderlands üzere Amazon listelemesi ile ortaya çıkan yeni Dead Island, 3 Şubat 2023 tarihinde satışa sunulacak. Platform olarak da PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series görünüyor. Lakin oyunun PC için de satışa sunulacağına hiçbir biçimde kuşku yok.

Hikaye olarak, duyurulduğu vakit yapılan açıklamanın yeniliğini büyük ölçüde korunduğunu görebiliyoruz. O denli ki, Amazon listelemesinde yer verilmiş olan ayrıntılara nazaran, ölümcül bir virüs Los Angeles kenti boyunca yayılıyor ve halkı da yürüyen ölülere dönüştürüyor. Kentin karantinaya alınmasından sonra da ordu geri çekiliyor.

Biz ise ısırılmış, haliyle de enfeksiyon kapmış fakat bağışıklık kazanmanın ötesine geçmiş olan bir karakter rolünde öyküye dahil olacakmışız. Bizim üzere patojene direnebilen başka karakterlerin de yardımı ile uğraşa girişecek ve hem salgının ardındaki gerçeği ortaya çıkartmaya hem de dünyayı kurtarmaya çalışacakmışız.

Rol yapma oyunu elementleri de içerecek olan Dead Island 2 oyununda, ortalarından seçim yapabileceğimiz ve her birinin de kendisine has kişiliği olan altı karakter bulunacakmış. Her bir karakterin de yeteneklerini özelleştirebilecekmişiz.

Senaryo boyunca Beverly Hills ve Venice Beach olmak üzere ikonik yerleri ziyaret edebilecek iken, zombiler ile gayretimiz sırasında kullanabileceğimiz ziyadesiyle silah ve uygulayabileceğimiz taktiksel seçeneklerimiz de olacakmış. Bununla birlikte, her birinin kendisine has mutasyonunun ve ataklarının olduğu farklı farklı zombi cinslerinin olacağı da söylenmiş.

Şimdilik Embracer Group tarafından yapılmış olan resmi bir açıklama bulunmaz iken, tartışmaların odağında olan sayfa için listelemenin bir nevi yer tutucu (placeholder) olduğu söyleniyor. Zati Amazon geçmişte de bu şekil uygulamaları sık sık yapmıştı. Haliyle gelişmeleri takip edip, resmi bir açıklama olması durumunda da sizlere en kısa müddette aktaracağız.

Başa dön tuşu